Προτεινόμενες Διαδρομές

 

Η περιήγηση σε έναν από τους πιο γνωστούς και αξιόλογους υγροβιότοπους της Ελλάδας αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Ο επισκέπτης γνωρίζει από κοντά τον πλούτο του σπάνιου αυτού οικοσυστήματος καθώς και την ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων που ζουν γύρω από αυτόν. Προτείνουμε σε όσους αποφασίσουν να επισκεφθούν τον Αμβρακικό κόλπο με τα σκάφη μας, τις παρακάτω θαλάσσιες διαδρομές:

divider

Μονοήμερη Εκδρομή

Τα σκάφη αναχωρούν από την Μαρίνα της Πρέβεζας.  Το πρωινό από τοπικά προϊόντα και εδέσματα που προσφέρεται στους φιλοξενούμενους πελάτες δίνει την πρώτη “γεύση” από τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό.

Αρχικός προορισμός μας είναι το δέλτα του Λούρου που σχηματίζουν οι εκβολές του Λούρου Ποταμού, και που αποτελεί ένα σημαντικό οικοσύστημα. Η διαδρομή μας συνεχίζεται παράλληλα με τις ακτές των λιμνοθαλασσών Λογαρού και Τσουκαλιό για την παρατήρηση των αποικιών των σπάνιων πτηνών. Ξεχωριστή θέση κατέχει ο αργυροπελεκάνος, ο μοναδικός πελεκάνος που απαντάται όλο τον χρόνο στον Αμβρακικό και φωλιάζει σε νησίδες μέσα στις πιο πάνω λιμνοθάλασσες. Τα σκάφη είναι εφοδιασμένα με κυάλια για την παρατήρηση των πουλιών οπότε, οι επισκέπτες, θα τους απολαύσουν να χορεύουν στην επιφάνεια του νερού, και να συμβιώνουν αρμονικά με τις αλκυόνες, τους κορμοράνους, τους ήταυροους με την περίεργη φωνή, τους γλάρους, τους βουβόκυκνους, τις βαλτόπαπιες, τις νερόκοτες και τέλος τα πανέμορφα πουλιά φλαμίνγκο. Επόμενη στάση το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Σαλαόρα.

Η ιστιοπλοΐα μας, με την βοήθεια του μαίστρου που συνήθως πνέει τις μεσημεριανές ώρες, μας οδηγεί στην Κορωνησία.  Πρόκειται για ένα μικρό ψαράδικο οικισμό με πληθυσμό που δεν ξεπερνά τους 350 κατοίκους, όπου οι επισκέπτες θα μπορέσουν να απολαύσουν το μεσημεριανό τους, στις ταβέρνες και στα εστιατόρια της περιοχής που φημίζονται για τα ψάρια και τα θαλασσινά του Αμβρακικού. Λαυράκια, κέφαλοι, σαρδέλες, κουτσομούρες, γλώσσες, τσιπούρες γαρίδες και σουπιές είναι μερικά μόνο από τα είδη ψαριών που χάρισαν στον Αμβρακικό τον τίτλο της πιο πλούσιας λιμνοθάλασσας της χώρας.

Η περιήγηση θα συνεχιστεί στο καταπράσινο νησάκι του Κέφαλου για τον απογευματινό καφέ που θα συνοδεύεται από τοπικά γλυκά του κουταλιού που θα σερβίρονται πάνω στο σκάφος.

Απολαμβάνοντας το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, επιστρέφουμε το σούρουπο στην Μαρίνα.

Διήμερη Εκδρομή

Η μέρα ξεκινάει με κατεύθυνση τη γραφική πόλη της Βόνιτσας.  Εκεί θα προσφερθεί το πρωινό με ποιοτικά τοπικά εδέσματα όπως πίτες μέλι, μαρμελάδες και οι επισκέπτες θα απολαύσουν τον πρωινό καφέ τους με θέα το καλοδιατηρημένο βυζαντινό κάστρο της πόλης.

Τα σκάφη ακολουθούν μια μικρή διαδρομή για το γραφικό νησάκι της Κουκουμίτσας με το εκκλησάκι του Αγ. Νεκταρίου, όπου οι επισκέπτες θα απολαύσουν το μπάνιο τους.

Το βράδυ οι επισκέπτες θα μπορούν να διασκεδάσουν στις ταβέρνες και τα μπαράκια της πόλης.

Το πρωί της επόμενης ημέρας σηκώνουμε άγκυρα με προορισμό το νησάκι του Κέφαλου για μπάνιο και ελεύθερη κατάδυση, ευελπιστώντας στην διαδρομή αυτή να συνοδεύουν το σκάφος μας τα ρινοδέλφινα του Αμβρακικού!

Το μεσημέρι συνεχίζουμε για τη Κορωνησία. Οι επισκέπτες θα μπορούν να περπατήσουν στο γραφικό ψαροχώρι και να απολαύσουν στις τοπικές ταβέρνες, τα φρέσκα θαλασσινά, καλαμάρια, σουπιές, μύδια και γαρίδες που αλιεύονται στον Αμβρακικό Κόλπο.

Το απόγευμα απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα στον Αμβρακικό επιστρέφουμε στη Μαρίνα της Πρέβεζας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ